Saudi Araabiast on viimase kuuga lahkunud 120 000 võõrtöölist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabiast kodumaale naasnud etiooplastest võõrtöölised otsivad Addis Abeba Bole rahvusvahelisel lennuväljal oma pagasit.
Saudi Araabiast kodumaale naasnud etiooplastest võõrtöölised otsivad Addis Abeba Bole rahvusvahelisel lennuväljal oma pagasit. Foto: SCANPIX

Saudi Araabiast on viimase kuu jooksul lahkunud ligi 120 000 etiooplasest migranttöölist, Etioopia võimude oletusel saabub neid lähiajal veel vähemalt 30 000.

Etiooplased on teinud Saudi Araabias tööd ilma vastavate lubadeta, vahendas AFP. Saudid teatasid kevadel, et pärast seitsmekuulist üleminekuperioodi saadavad nad riigist välja kõik illegaalsed võõrtöölised. Kõnealune periood lõppes oktoobris.

Dokumentideta etiooplaste kojupöördumine leiab aset kaootiliselt. Naasjate väitel võtsid Saudi Araabia ametnikud neilt ära nii raha kui reisitarbed. On esinenud ka vägivallatsemist. Väidetavalt on politseiga aset leidnud kokkupõrgetes saanud surma kolm inimest.

120 000 inimese lendamine ühest riigist teise on üks viimaste aastate suurimaid evakueerimisi, mis on vaese Etioopia jaoks suureks ja koormavaks väljakutseks. Saabujad on sageli ilma ühegi pennita, ka pole neil kodumaal töökohta. Etioopia on juba teatanud, et vajab saabujate aitamiseks 9,5 miljonit eurot välisabi.

Etioopiast on läinud palju inimesi teistesse riikidesse, seal hulgas ka Lähis-Idasse, et tööd ja leiba saada. Saudi Araabia on olnud üks eelistatumatest sihtkohtadest. Tegelikkus on osutunud keeruliseks ja seda näiteks kehva palga, karmide töötingimuste, vaimse- ja füüsilise vägivalla tõttu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles