Ukraina miljardär kutsus poliitikuid kõnelustelaua taha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinat Ahmetov oma jalgpalliklubi Šahtar sportlastega Ukraina jalgpallimeistrivõistluste auhinnatseremoonial 2011. aastal Donetskis.
Rinat Ahmetov oma jalgpalliklubi Šahtar sportlastega Ukraina jalgpallimeistrivõistluste auhinnatseremoonial 2011. aastal Donetskis. Foto: SCANPIX

Ukraina üks rikkamaid inimesi Rinat Ahmetov kutsus täna võime ja opositsiooni otsima väljapääsu kriisist läbirääkimiste teel.

«Mina pooldan kõnelustelauda. Et poliitikud, võim, opositsioon, riigi moraalsed liidrid istuksid kõnelustelaua taha ja langetaksid otsuse, mille üle võime uhkust tunda .... Otsuse, millest võidaks iga ukrainlane nii lühiajalises, keskmises kui pikas perspektiivis,» seisab Ahmetovi avalduses.

Ärimees on seiskuohal, et läbirääkimistelauast peab kujunema rahu, kompromissi ja Ukraina tuleviku laud.

«Kaotagu pealegi poliitikud selle laua taga oma reitingud. Kõige tähtsam on, et Ukraina reiting tõuseks,» ütles ta.

Ahmetovi sõnul annab asjaolu, et rahumeelsed inimesed tulid rahumeelsele aktsioonile, tunnistust sellest, et Ukraina on demokraatlik riik. Ja sellelt teelt Ukraina ära ei pöördu.

Ent ta pidas lubamatuks, et meeleavaldustel saavad kannatada inimesed. «Ma olen veendunud, et meie riigi jaoks keerulisel ajal on tähtis külm pea ja tasakaalukas lähenemine. Ühesõnaga - võitma peab terve mõistus.»

«Mina olen tugeva, sõltumatu ja ühtse Ukraina poolt. Me oleme üks riik ja jagada seda pole mõtet,» ütles ta.

Donetski miljardärist ettevõtjale Ahmetovile kuuluvad muu hulgas jalgpalliklubi Šahtar ja ettevõtte System Capital Management. Ahmetovi vara suuruseks hinnatakse 22,3 miljardit USA dollarit, mis annab talle Bloombergi rikaste edetabelis 26. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles