Kreml: Hodorkovski amnestia hakkab kehtima täna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonimeelne miljardär Mihhail Hodorkovski 2011. aastal (vasakul) ja 2003. aastal (paremal).
Opositsioonimeelne miljardär Mihhail Hodorkovski 2011. aastal (vasakul) ja 2003. aastal (paremal). Foto: SCANPIX

Kreml teatas, et Vladimir Putin allkirjastas Mihhail Hodorkovski amnestiadokumendid ning üle kümne aasta vangis olnud ärimees saab vabaks.

Putini allkirjaga dokumendil seisis Kremli teatel, et see allkirjastati humanitaarkaalutlustest lähtuvalt ning et Mihhail Hodorkovski saab «vabastatud kõikidest järgevatest karistustest, mille sisuks on vangistus. Otsus jõustub allkirjastamise päeval.»

Putin teatas eile üllatuslikult pärast pressikonverentsi, et allkirjastab peagi Hodorkovski armuandmispalve.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas eile uudisteagentuurile AFP, et armuandmispalve allkirjastas Hodorkovski isiklikult. Ei Hodorkovski ema Marina ega tema advokaat Vadim Kljuvgant ei teadnud aga eile dokumendi esitamisest veel midagi.

Hodorkovski pole siiani amnestiat palunud, sest ei tunnista end üheski talle omistatavas kuriteos süüdi.

Putini ootamatus sammus nähakse muuhulgas nii bravuurikat teadet, et ta ei pea Hodorkovskit enam oma võimu ohustajaks, kui püüet Sotši olümpiamängude eel positiivset meediakajastust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles