Azarov: EL ei ole teinud Kiievile võrdväärselt kasulikku ettepanekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees allkirjastab poliitilist petitsiooni, millega nõutakse  president Viktor Janukovõtsi ja peaminister Azarovi tagasiastumist. Foto tehti täna Iseseisvuse väljakul Kiievis.
Mees allkirjastab poliitilist petitsiooni, millega nõutakse president Viktor Janukovõtsi ja peaminister Azarovi tagasiastumist. Foto tehti täna Iseseisvuse väljakul Kiievis. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Mõkola Azarov ütles täna, et Brüssel ei ole teinud Kiievile aastaid kestnud assotsiatsioonikõneluste jooksul viisavabaduse osas mõlemale poolele võrdväärselt kasulikku ettepanekut.

«2005. aastast on möödas kaheksa aastat ja me ei ole ikka veel saanud [Brüsselilt] võrdväärselt kasulikku ettepanekut,» rääkis Azarov Ukraina televisioonile.

Ukraina tegi Azarovi sõnul diplomaatilises maailmas seninägematu sammu, kui tühistas 2005. aastal Euroopa Liidu (EL) kodanikele kehtiva viisanõude ning loobus sellega viisatasudest saadavast tulust.

«Kuid me oleme kaotanud teiste austuse, sest maailmas ei peeta lugu ühepoolsetest järeleandmistest,» lisas ta.

Peaminister arvustas ka EL-i seatud tingimusi, mille kohaselt Ukraina peaks oma kodanike viisanõudest vabastamiseks võtma vastu diskrimineerimisvastased seadused ja minema üle biomeetrilistele passidele.

«Isegi praeguses etapis ja pärast aastaid kestnud läbirääkimisi ütlevad nad meile: võtke vastu seksuaalvähemuste võrdõiguslikkust puudutav seadus. Nii on nad selle maskeerinud,» lausus Azarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles