Serdjukov: kopterikandja ostetakse Prantsusmaalt, Hollandist või Hispaaniast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dessantlaev Mistral Peterburis Neeva jõel.
Dessantlaev Mistral Peterburis Neeva jõel. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseminister Anatoli Serdjukov loodab, et küsimus Mistral-tüüpi kopterikandja ostmisest Venemaale saab positiivse lahenduse.


«On olemas presidendi otsus, et me töötaksime selle küsimuse (kopterikandja ostmise) läbi. Me tegeleme sellega väga tõsiselt. Arvan, et see küsimus saab positiivse lõpplahenduse juhul, kui ei toimu mingid muudatusi, sealhulgas finantseerimise küsimustes,» rääkis minister RIA Novosti vahendusel.

Serdjukovi jutu järgi peab Venemaa kopterikandja omandamiseks lepingueelseid läbirääkimisi kolme riigiga: Prantsusmaaga, Hispaaniaga ja Hollandiga.

«Me kavatseme allkirjastada lepingu nelja taolise laeva omandamiseks: üks ehitatakse välismaal ja kolm neist ehitatakse Vene laevaehitajate osalusel, kusjuures üks peab peaaegu täies mahus valmima Venemaal,» rääkis ta.

Kui laev lõpuks ära ostetakse, siis liidetakse see Venemaa Vaikse ookeani laevastikuga.

Mitmed Vene sõjandus- ja tööstuseksperdid on seadnud küsimärgi alla ostu mõttekuse nii finants- kui militaaraspektis. Mõned oletavad, et Venemaa tahab pääseda ligi merendustehnoloogiale, et kasutada seda tulevikus võimalik konfliktides NATO ja selle liitlaste vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles