IMF: sanktsioonid on Iraani majandust nõrgestanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp.
Iraani lipp. Foto: SCANPIX

Iraani majanduse struktuur on oluliselt nõrgenenud ning lisaks siseriiklikele probleemidele on sellesse oma panuse andnud ka lääneriikide sanktsioonid, teatas täna Rahvusvaheline Valuutafond (IMF).

Iraan peab olukorra edasise halvenemise ärahoidmiseks koostama kiireloomulise ja jõulise reformikava, teatas IMF, mis viimati koostas islamivabariigi majandusest ülevaate ligi kolm aastat tagasi.

Majanduse nõrgenemises on IMFi hinnangul osaliselt süüdi rida vapustusi - subsiidiumide kaotamine, sotsiaalprogrammide vilets rahastus ning kaubandus- ja finantssektori osakaalu suurenemine.

«Inflatsioon ja töötuse määr on kõrged ning ettevõtlus ja pangandussektor näitavad nõrgenemise märke,» seisis ülevaates. «Iraan seisab nüüd teelahkmel [...] Uus valitsus peaks asuma kiiresti ja jõuliselt rakendama fundamentaalseid reforme kauba-, tööjõu- ja krediiditurgu toetavates struktuurides»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles