Kiievi haiglatesse on toimetatud 263 meeleavaldajat ja 342 miilitsat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooniaktivistid Kiievi haigla ees valves.
Opositsiooniaktivistid Kiievi haigla ees valves. Foto: SCANPIX

Lõunase seisuga viibis täna Ukraina pealinna Kiievi haiglates ravil 263 massimeeleavaldustel osalenut ja 342 miilitsat, ütles Ukraina tervishoiuminister Raissa Bogatõrjova. Surma on saanud täna pärastlõunastel andmetel 26 inimest, nende hulgas 10 võimuesindajat ja 16 protestijat.

«388st arstiabi vajanud kodanikust viibib nüüdseks haiglaravil 263 massimeeleavaldustel osalenut ning ligikaudu 160 patsienti on raskes, keskmiselt raskes või üliraskes seisundis,» lausus minister Kiievis antud pressikonverentsil.

Tervishoiuministri sõnul on levinuimaks vigastuseks kuulihaavad.

BBC teatel levisid Kiievis ka kuuldused sellest, kuidas võimuesindajad on proovinud vigastatud protestijaid vahi alla võtta. Haiglate ette on sel põhjusel kogunenud meeleavaldajad, kes miilitsat haavatute lähedale ei lase.

Sama ajavahemiku jooksul ehk eilsest kuni tänase lõunani on arstiabi vajanud 371 korrakaitsjat, kellest 342 viibivad haiglaravil. Kolmapäeval kella 14.00 seisuga oli hukkunud kümme miilitsatöötajat ning teiste seas ka kaks liiklusmiilitsat, lisas Bogatõrjova.

Ministri sõnul on kannatada saanud miilitsatöötajatest 72-l kuulihaavad ning raskes või keskmiselt raskes seisundis on 82 miilitsat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles