USA uus niidiots suunab Malaisia lennuki otsinguid India ookeanile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaameramees lennukit otsiva Vietnami õhuvägede lennuki pardal.
Kaameramees lennukit otsiva Vietnami õhuvägede lennuki pardal. Foto: SCANPIX

Kadunud Malaisia lennuki otsingud laienesid täna niigi suurelt alalt ka India ookeanile tänu Valge Maja esile toodud uuele informatsioonile, mis viitab, et lennuk võis tõepoolest õhus püsida veel tunde pärast radariekraanilt kadumist.

Mitmed USA meediaväljaanded tsiteerisid ametiisikuid, kelle sõnul jätkas Malaysia Airlines'i lennuk Boeing 777 ühe satelliidi pingimist veel mitu tundi pärast radariekraanilt kadumist.

Valge Maja esindaja Jay Canrney kinnitas, et tõepoolest on nendeni jõudnud uut informatsiooni, mis annab alust otsinguid laiendada. Samas rõhutas ta, et see info ei pruugi olla otsustava tähendusega ega lõplik.

USA mereväe ametnik rääkis uudisteagentuurile AFP, et mereväe alus USS Kidd suundub juba Malacca väinast India ookeanile.

Uus juhtlõng laiendab niigi suurel alal toimuvate otsingute tegevusraadiust veelgi. USA mereväe komandör William Marks sõnas võrdluseks, et India ookeani kaasamine tähendab sisuliselt seda, et malelaualt liiguti jalgpalliväljakule.

Mitmed niidiotsad on suunanud 239 inimesega kadunud lennuki otsinguid järjest erinevates suundades ja põhjendust õhusõiduki äkilisele kadumisele ei ole endiselt leitud. Samuti ei ole siiani tuvastatud mitte ühtegi kadunud lennukijuppi ning praegu nähakse toimuvat kui nüüdisaegse lennunduse suurimat mõistatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles