Janukovõtš plaanis põgenemist mitu päeva ette

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtšile kuulunud maja, millest ta 21. veebruari õhtul põgenes.
Viktor Janukovõtšile kuulunud maja, millest ta 21. veebruari õhtul põgenes. Foto: SCANPIX

19. ja 20. veebruaril, mil protestijad Kiievi tänavatel snaipritule all olid, valmistus Ukraina endine president Viktor Janukovõtš põgenema ning pakkis oma uhkes häärberis kohvreid.

Youtube’i üles riputatud videodelt, mis on väidetavalt Janukovõtši mõisa turvakaamerate salvestised, on näha, kuidas endise presidendi abilised mitme päeva jooksul hoonest esemeid välja tassivad. Mõndadel videodel on näha, kuidas ka relvi mõisast kolimisautodele viiakse.

Janukovõtš põgenes oma häärberist 21. veebruari õhtul ning viibib praegu Venemaal.

Kaamera 8. Mõisa peasissepääs 19. veebruaril. Videol on näha mitmeid inimesi majast asju välja viimas. Näha on ka Janukovõtšit (0:59).

Kaamera 7. Mõisas sees on näha Janukovõtši abilisi vaase, kujusid ja erinevaid kastidesse pandud esemeid välja kandmas. Video lõpus on näha ka relvi.

Kaamera 2. 21. veebruaril tassivad endise Ukraina presidendi abilised jätkuvalt esemeid majast välja. Esemete hulgas on ka mitmed relvad (alates 17:00).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles