Videolugu: kadunud lennuki otsingud jätkuvad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

8. märtsil teel Pekingisse kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi reisilennuki otsingud on võidujooks ajaga, sest lennuki pardasalvestid väljastavad signaali veel nädalapäevad.

Austraalia laevale Ocean Shield pardale paigutati Ühendriikide mereväele kuuluv spetsiaalne seade, mis otsib mere põhjast nn mustade kastide edastatavat signaali. Ocean Shield peaks Austraalia läänerannikul asuvast Perthist 1850 kilomeetri kaugusel asuvasse otsingupiirkonda jõudma paari päeva pärast, kuid mustade kastide patareid edastavad signaali veel umbes nädala,

Otsingupiirkond on umbes Poola riigi suurune, mistõttu peetakse operatsiooni üheks keerukamaks. Lisaks raskendavad otsinguid halvad ilmaolud, mille tõttu on nii laevad kui lennukid pidanud korduvalt tagasi pöörduma. Kõik seni otsingu piirkonnast leitud objektid on osutunud aga prügiks ning lennukiga seotud esemeid pole leitud.

Pardal viibinud 239 inimese lähedaste jaoks tähendab otsinguoperatsioon aga lõputuna näivat ootamist. Eriti suurt pahameelt on lennuki kadumisega seonduv tekitanud hiinlastes. Lähedaste lein ja viha vallandus pärast seda, kui Malaisia peaminister Najib Razak oli teatanud, et kolme nädala eest õhku haihtunud Malaysia Airlinesi lend MH370 kukkus Austraalia linnast Perthist edelas kõrvalisse ookeanipiirkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles