Kerry ärgitab Venemaad vägesid Ukraina piirilt tagasi tõmbama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry koos Vene kolleegi Sergei Lavroviga eile Pariisis.
USA välisminister John Kerry koos Vene kolleegi Sergei Lavroviga eile Pariisis. Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry kutsus Venemaad üles oma vägesid Ukraina piiri äärest ära viima ning lisas, et kõnelustesse Ukraina tuleviku üle peab olema kaasatud ka Kiiev.

«Me ei aktsepteeri sellist suunda, kus Ukraina seaduslik valitseja pole läbirääkimistelaua ääres. See põhimõte on kindel. Mitte ühtegi otsust Ukraina üle ilma Ukrainata,» ütles Kerry ajakirjanikele pärast ligi neli tundi kestnud kõnelusi Pariisis Vene välisministri Sergei Lavroviga.

«Igasugune tõeline progress Ukrainas peab hõlmama Ukraina piiride äärde kogunenud väga suure Vene väekontingendi tagasitõmbamist,» lisas minister.

Kerry sõnul on USA ja Moskva eri meelt sündmuste osas, mis kriisini viisid. «Kuid me mõlemad tunnistame vajadust leida ukraina rahva jaoks diplomaatiline lahendus,» ütles ta.

Kerry ütles, et Washington «kaalub ideid ja ettepanekuid, mis me täna välja töötasime» ning läbirääkimised jätkuvad peagi.

Washington teeb koostööd Ukraina uute ajutiste liidritega, et tagada vähemuste õigused ja keeleõigused, sõnas minister pressikonverentsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles