Lõuna-Korea leidis piiri äärest katkise drooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea merejalaväelased täna Baengnyeongdole saabumas.
Lõuna-Korea merejalaväelased täna Baengnyeongdole saabumas. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea teatas täna, et leidis samal päeval, kui nad Põhja-Koreaga tuld vahetasid, ühelt oma saarelt purunenud drooni.


Mehitamata lennumasina vrakk leiti Baengnyeongi saarelt ja kahtlustatakse, et see kuulub Põhja-Koreale.

Uudisteagentuuri Yonhap kohaselt kukkus droon saarele kell 16, vähem kui tund pärast Põhja-Korea õppust kahe riigi piiri lähedal. Selle õppuse käigus tulistas Põhja-Korea välja umbes 500 suurtükimürsku, milles sada maandus Lõuna-Korea territoriaalvetes.

Lõuna-Korea vastas sellele 300 mürsu Põhja-Korea vetesse tulistamise ja hävitajate väljasaatmisega.

Mullu juulis Pyongyangis Korea sõja lõpu 60. aastapäeva puhul korraldatud paraadile tõi Põhja-Korea välja mõned masinad, mis nägid välja nagu algelised droonid. Paar kuud enne seda teatas Põhja-Korea riigimeedia, et riigi liider Kim Jong-Un käis vaatamas õppust, millel kasutati supertäpseid droonlennukeid.

Yonhapi teatel oli Baengnyeongilt leitud droon väga sarnane sellele mehitamata lennumasinale, mis leiti möödunud kuul Põhja-Korea naabrusse jääva Paju linna lähedalt. Möödunud kuul leitud drooni mootor oli ehitatud Jaapanis, ülejäänud osad pärinesid Hiinast ning Souli valitsusallikate kohaselt oli see taevast pildistanud Pajust Souli viivat kiirteed ja presidendilossi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles