Nelson Mandela lapselapselaps hukkus autoõnnetuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelson Mandela
Nelson Mandela Foto: Scanpix Sweden / Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi tuntud poliitiku ja inimõiguslase Nelson Mandela 13-aastane lapselapselaps Zenani Mandela hukkus reede varahommikul autoõnnetuses, kui ta sõitis tagasi Sowetost, Johannesburgist jalgpalli maailmameistrivõistluste eelselt kontserdilt.

Uudised Zenani surmast edastas meediale Nelson Mandela Sihtasutus, kelle väitel keegi teine vigastada ei saanud, kuigi autos viibis ka Nelson Mandela eksabikaasa Winnie.

Politsei pressiesindaja ütles, et autojuht on arreteeritud ning nad uurivad õnnetust põhjalikult edasi, et välistada kõikvõimalikud tahtliku kuriteo võimalused.

Zenani oli Nelson Mandela üheksas lapselapselaps, kes tähistas oma kolmeteistkümnendat sünnipäeva vaid paar päeva tagasi, kolmapäeval. Teda peeti üheks anti-apartheidi liikumise ikooniks.

Neljapäeva õhtu toimunud MM kontsert tõi Sowetosse tuhandeid inimesi ning teed olid ummikuid täis kuni reede varahommikuni.

18. juulil üheksakümne kahe aastaseks saav Nelson Mandela on küll avalikust elust kõrvale astunud, aga pidi siiski reedel MMi avamistel tegema lühikese sõnavõtu, mis õnnetuse tõttu siiski ära jääb, kuna poleks lihtsalt sobiv, tõdes Sello Hatang, Nelson Mandela pressiesindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles