Šotimaa linn püstitas hulkuvale kassile monumendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamish McHamish.
Hamish McHamish. Foto: facebook.com

St Andrewsi linnake avas nädalavahetusel monumendi Šotimaa kuulsaimale kassile – hulkuvale punasele kõutsile nimega Hamish McHamish.

Pronksist kuju püstitamiseks kogusid linnaelanikud 5000 naela. Kass on endiselt elus ning sõidutati kuju avama kabrioletis.

Kohaliku kuulsaima lemmiklooma kuju on olemas juba Šotimaa pealinnas Edinburghis – seal seisab väidetavalt 14 aastat oma omaniku hauda valvanud väikese terjeri kuju, mida tuntakse Greyfriars Bobby nime all.

Praeguseks 14-aastane Hamish kuulus esialgu St Andrewsi elanikule Marianne Bairdile, ent kõndis juba üheaastase kassina kodust minema. Sellest ajast peale sai temast kogu linna lemmik – vabalt mööda kodusid, poode ja ülikooli hooneid uitav kõuts.

Laiema tähelepanu osaliseks sai kass möödunud aastal, mil Susan McMullan avaldas raamatu pealkirjaga «Hamish McHamish, äge kass linna peal». Hamishile on pühendatud ka sissekanne Wikipedias, 5000 fänniga lehekülg suhtlusvõrgustikus Facebook ning aktiivne Twitteri-konto, kus kass kommenteeris ka kuju avamist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles