Tõmošenko: Ukraina vajab vabatahtlikku armeed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendiks pürgiv Julia Tõmošenko jälgis 30. aprillil sõjaväeõppusi.
Ukraina presidendiks pürgiv Julia Tõmošenko jälgis 30. aprillil sõjaväeõppusi. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendiks pürgiva Julia Tõmošenko sõnul vajab riik võitlusvõimelist vabatahtlikku armeed.

«Me vajame praegu plaani, kuidas sellest välja tulla. Minu meelest koosneb see plaan kõigest neljast punktist. Esiteks: kui pole võitlusvõimelist armeed, pole võitlusvõimelist miilitsat ja julgeolekuteenistust sellisel kujul, nagu me neid praegu vajame, tuleb meil jalule ajada võitlusvõimeline rahvas, me peame looma vabatahtliku armee,» ütles Tõmošenko esmaspäeva õhtul telekanali ICTV saates.

Endise peaministri sõnul tuleb kõik riigi ressursid suunata vabatahtliku armee toetamisele tagamaks tema lahinguvõimekust.

«Plaani kolmas punkt: alustada maailma demokraatliku üldsusega läbirääkimisi hoopis teisel tasandil ja hoopis jäigemalt,» ütles Tõmošenko.

Kuna Ukraina julgeoleku garantiisid ei täideta, tuleb Tõmošenko sõnul rakendada karmimaid abinõusid ning liikuda finants-majanduslikelt meetmetelt selle juurde, et nõuda maailma üldsuselt Ukraina territooriumi kaitsmist sõjategevuse kaudu.

Samuti tuleb Tõmošenko sõnutsi teha kõik selleks, et tagada riigis rahu ja hoida ära ukrainlastevaheline vastasseis.

«Selline on plaan ning homme hakatakse parlamendis seda plaani täitma,» lisas Tõmošenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles