Serbia üleujutus ohustab riigi peamist elektrijaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästepaat Obrenovaci linna veel alla jäänud tänavatel.
Päästepaat Obrenovaci linna veel alla jäänud tänavatel. Foto: SCANPIX

Balkanit tabanud sajandi hullem üleujutus ähvardas Serbia peamist elektrijaama, teatasid ametnikud.

Sava jõgi on paljudes piirkondades üle kallaste tõusnud ning ennustuste kohaselt saavutab veetase tippkõrguse täna pärastlõunaks. Tuhanded Obrenovaci linna elanikud on üleujutatud kodupaigast põgenenud, kuid seal asub ka Nikola Tesla nimeline elektrijaam, mis varustab elektriga suurt osa Serbiast.

Serbia peaminister Aleksandar Vucic sõnas, et tema valitsuse tähtsamaks ülesandeks on elektrijaama kaitsmine. «Me teeme kõike, mida me suudame,» sõnas ta BBC teatel.

Tuhanded serblased on vastanud ka valitsuse abikutsetele ning aidanud vabatahtlikena Sava jõe kallastele tulvatõkkeid püstitada. Obrenovaci linnas arvatakse olevat ka hukkunuid, kuid ametnikud on keeldunud enne veetaseme alanemist täpselt ohvrite arvu ütlemast.

Vähemalt 20 inimest on Serbia ning Bosnia ja Hertsegoviina üleujutustes surma saanud. Kolme päevaga sadas Balkanil maha kolme kuu norm ning tõenäoliselt kasvab veel ka ohvrite arv. Bosnia ja Hertsegoviinast on pea üks kolmandik vee alla jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles