Lõuna-Korea president teatas merepääste laialisaatmisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Korea president Park Geun-hye palus andeks 16. aprillil parvlaevaga Sewol aset leidnud õnnetuse eest, mille tõttu kaotas elu üle 300 inimese.

Presidendi sõnul ei tulnud merepääste õnnetuse järgselt oma ülesandega toime ning selle tõttu saadetakse merepäästeamet laiali, edastab Reuters.

Enamik parvlaeval olnuid olid Seouli koolide õpilased, kes läksid riigi lõunaosa vetes asuvale saarele ekskursioonile.

Parki sõnul näitas nüüdne laevaõnnetus, et kuna merepääste ei tulnud sellega toime, siis ei suuda päästjad tegeleda veelgi suuremate mereõnnetustega.

«Merepääste on laienenud, kuid samas ei suudetud reaalses olukorras professionaalselt ega oskuslikult tegutseda. Ka päästjate koolitus ei olnud piisav,» nentis president.

Park palus rahvalt andeks kannatuste eest, mida nad kogema pidid ning oma osa selle tekkes.

Meedia andmel asutatakse Lõuna-Koreas merepääste asemele uus rahvuslik julgeolekuamet ning merepääste ülesanded antakse üle politsei eripäästeüksusele.

Uppunud aluse kaptenile ja veel kolmele meeskonnaliikmele esitati süüdistus tapmises. Prokuratuuri sõnul jätsid kapten ja tüürimehed aluse maha, kuid reisjatelt nõuti laeva jäämist.

Samuti vahetasid nad vormid tavariietuse vastu, teades et meeskonnaliikmed evakueeritakse kõige viimasena.

Süüdistus esitati veel 11 meeskonnaliikmele, eelkõige aluse mähajätmise ja päästeoperatsiooni mitte läbiviimise eest.

Uppunud Sewoli pardal oli 476 inimest, kellest vaid 172 jäi ellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles