Video: Tai armeejuht teatas sõjaväelisest riigipöördest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai armeejuht kindral Prayuth Chan-ocha teatas täna, et kuna kaks päeva tagasi välja kuulutatud eriolukord pole riigist rahunemist kaasa toonud, haarab sõjaväegi võimu oma kätte.

Riigis kuulutati välja öine liikumiskeeld.

Armee kuulutas kaks päeva tagasi välja eriolukorra ja võttis meediaväljaanded oma kontrolli alla. Tookord kinnitati, et tegemist ei olnud võimuhaaramisega.

Sõjavägi kavatseb nüüd korra taastamiseks ja poliitiliste uuenduste tegemiseks volitusi laiendada.
«Selleks, et normaalne olukord taastuks võimalikult kiiresti, pidi rahuvalvekomitee haarama võimu. Vägivallatsemine Bangkokis ja ka mujal on viinud süütute inimeste hukkumiseni ja vara hävimiseni ning see näitas laienemise märke,» põhjendas kindral televisioonis peetud kõnes.

Ta soovitas kõigil kodanikel jääda rahulikuks ja ärgitas ametnikke oma töid-tegemisi jätkama. Riigis viibivaid välismaalasi lubas ta sõjaväe abiga kaitsta.

Tai rahvusliku rahuvalvekomitee moodustavad lisaks armeele ka õhujõud, merevägi ja politsei. Kindral Prayuth on komitee juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles