Ukraina sõjavägi: hukkunud on 300 terroristi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelsed separatistid Ida-Ukrainas lahingut pidamas.
Kremli-meelsed separatistid Ida-Ukrainas lahingut pidamas. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjavägi jätkab terroritõrje operatsiooniga Ida-Ukrainas. Kõige verisemad lahingud toimuvad Slovjanski linna lähistel, kus separatistide vastu kasutatakse suurtükituld ja lahingkoptereid.

Operatsiooni läbiviijate sõnul on viimase 24 tunni jooksul lahingute käigus hukkunud umbes 300 ja haavata saanud 500 terroristi. Separatistid neid andmeid ei kinnita.

«Jutud 300 inimese surmast on vale. Ukraina sõjaväe kaotused olid suuremad kui meie omad,» ütles niinimetatud Donetski Rahvavabariigi peaminister Aleksandr Borodai, kes ise paikneb Slovjanskist sadakond kilomeetrit lõunas, Donetski linnas.

Slovjanski isehakanud linnapea Vjatšeslav Ponomarjov ei ole seni hukkunute arvu kommenteerinud, kuid lahingud on olnud Slovjanski lähistel tõsised.

Raskete lahingute käigus hukkus kaks Ukraina sõdurit ja viga sai 45, ütles pressile terroritõrje operatsiooni juht Vjatšeslav Seleznev.

Kiiev on lubanud jätkata operatsioonidega ning Ukraina presidendi kohusetäitja Aleksandr Turtšõnov kaalub sõjaseisukorra välja kuulutamist Donetskis ja Luganskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles