Pariis: Putin ja Porošenko vestlesid Euroopa liidritega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko ja Vladimir Putin.
Petro Porošenko ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko ja Vene riigipea Vladimir Putin vestlesid pühapäeval telefonitsi üle kahe tunni Prantsuse presidendi François Hollande'i ja Saksa kantsleri Angela Merkeliga, teatas Prantsusmaa presidendi pressitalitus.

Teate kohaselt tulid jutuks «julgeolekuolukorra uue käegakatsutava edasimineku tähtsus, relvarahu pikendamine ja rahuplaani rakendamine».

Porošenko pikendas reedel pärast Euroopa Liidu assotsiatsioonileppe sõlmimist ühepoolset relvarahu riigi rahutus idaosas 72 tunni võrra esmaspäevani.

Ukraina relvajõud on separatistidega lahinguid pidanud alates aprilli keskpaigast, hukkunud on sadu inimesi. Relvakokkupõrked on jätkunud relvarahust hoolimata.

Porošenko on pakkunud olukorra parandamiseks välja rahuplaani.

Ukraina valitsus ja lääneriigid süüdistavad Ida-Ukraina mässu õhutamises Venemaad.

Lääneriigid on Moskvat hoiatanud rangemate sanktsioonide eest, kui see Ukraina kriisi lahendamiseks samme ei astu.

Varasemad sanktsioonid kehtestati pärast seda, kui Vene väed okupeerisid veebruari lõpus pärast võimuvahetust Kiievis Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles