Uuring: toetus Šotimaa iseseisvusele vähenes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi lipp (esiplaanil) ja Šoti lipp.
Ühendkuningriigi lipp (esiplaanil) ja Šoti lipp. Foto: SCANPIX

Vähem kui kolm kuud enne Šotimaal toimuvat rahvahääletust Ühendkuningriigist lahkulöömise üle on vähenenud iseseisvuse toetajate arv, selgub värskest arvamusuuringust.

Päevalehe The Times tellitud ja YouGov läbi viidud uuringu järgi hääletaks Šotimaa iseseisvumise poolt 35 ja vastu 54 protsenti vastanuist. 12 protsenti küsitletuist polnud veel otsust langetanud või lubasid hääletusel mitte osaleda.

Kui jätta kõrvale vastajad, kes lubasid mitte hääletada või polnud otsust langetanud, toetas iseseisvumist 39 ja selle vastu oli 61 protsenti vastanuist. Märtsis olid vastavad näitajad 42 ja 58 protsenti.

Referendum 18. sajandi alguses iseseisvuse kaotanud Šotimaa võimaliku taasiseseisvumise üle toimub tänavu 18. septembril. Referendumil esitatakse «jah/ei» vastusevariantidega küsimus «Kas Šotimaa peaks olema iseseisev riik?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles