India partei: vägistamises süüdistamine on muutunud moeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shiv Sena toetajad.
Shiv Sena toetajad. Foto: SCANPIX

Süüdistuse esitamine seksuaalrünnakus on muutunud nii sagedaseks, et seda võib nimetada moeks, leiab India paremäärmuslik partei Shiv Sena.

India peaministri Narendra Modi valitsust toetav erakond kaitses oma häälekandjas Maharashtra osariigi politseinikku, keda üks modell süüdistab vägistamises, seades ohvri väited kahtluse alla.

«Pärast pikki aastaid politseijõududes süüdistab üks modell asepeainspektor Sunil Paraskari nüüd vägistamises ja ühe ööga saab temast kaabakas,» kirjutati ajalehes. «Sellised süüdistused on muutunud isikliku kättemaksu suurepäraseks relvaks.»

Artiklis lisatakse, et India kohtusüsteem peab avama silma ning kaitsma süütuid, sest kõik riigi seadused eelistavad naisi. Seejuures karmistati seksuaalrünnaku puhul määratavaid karistusi riigis pärast seda, kui 2012. aastal suri noor tudengineiu New Delgis grupivägistamise tagajärjel. Ometi pole see rünnakuid peatanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles