Jatsenjuk: Ukraina võtab abi vastu vaid Punaselt Ristilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valitsusjuht Arseni Jatsenjuk.
Ukraina valitsusjuht Arseni Jatsenjuk. Foto: SCANPIX

Ukraina peaministri Arseni Jatsenjuki sõnul võtab Kiiev humanitaarabi vastu ainult Rahvusvaheliselt Punase Risti Komiteelt.

«Ukraina saab mis tahes moel humanitaarabi vastu võtta üksnes rahvusvahelise õiguse raames ja Punaselt Ristilt,» ütles Jatsenjuk täna valitsuskabineti istungil.

Siseminister Arsen Avakov hoiatas, et Venemaalt tulevat niinimetatud humanitaarabikonvoil ei lasta Harkivi oblastisse siseneda.

Teisipäeva hommikul asus Naro-Fominskist Ukrainas suunas teele 280 veokist koosnev konvoi. Venemaa väidab, et veokid sisaldavad humanitaarabisaadetist: toiduaineid, medikamente ja magamiskotte.

Ühtlasi teatas Jatsenjuk, et valitsus eraldab täiendavalt raha esmatarbekaupade ostmiseks ja riigi idapiirkondadesse saatmiseks.

«Ukraina valitsus ja president saadavad esmatarbekaupu kõikidele vabastatud territooriumidele. Ukraina riik on suuteline oma kodanike vajadusi ise katma ning seetõttu eraldab valitsus täiendavalt 10 miljonit grivnat esmatarbekaupade ostuks,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles