Rahvuskaart: Novoazovski juures hävitati vaenlase kolonn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikest koosneva Azovi pataljoni liikmed Mariupoli juures täna.
Vabatahtlikest koosneva Azovi pataljoni liikmed Mariupoli juures täna. Foto: SCANPIX

Ukraina terrorismivastase operatsiooni üksused hävitasid Novoazovski lähistel soomukite kolonni.

Rahvuskaardi pressiteenistuse kinnitusel oli kolonn teel Bezõmjannoje asulast (Donetski oblast) Širokino (Mariupolist 20 kilomeetrit idas) poole, vahendas Korrespondent.net.   

Vaenlase kolonni moodustasid viis tanki, kolm liikursuurtükki, raketisüsteem BM-21 Grad ja isikkoosseis koos miinipildujate ning muu raskerelvastusega.

Kolonn murdis end läbi eile pärastlõunal. «Pärast ala hõivamist asula juures avasid terroristid tule Ukraina sõdurite pihta,» seisab Rahvuskaardi teates.

«Ukraina jõustruktuuride sõdurid likvideerisid vaenlase lahingu käigus. Praegu jätkatakse relvastatud terroristide grupi jäänuste paljastamise ja kahjutukstegemisega.»  

Eile toimus Širokino asulas Mariupoli linna lähistel lahing. Pealtnägijad ja Azovi pataljoni võitlejad kinnitasid sõjatehnika, sealhulgas Vene tankide, liikumist Novoazovski poolt linna suunas.  

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) tänase teate järgi algas lahing Širokino ja Bezõmjannoje asulates kell 12.40, vahendas UNIAN.

Kohalikud elanikud kuulsid päeva jooksul 50-60 plahvatust. Nende väitel kestsid lahingud julgeolekujõudude ja illegaalsete relvastatud rühmituste vahel terve päeva. OSCE andmetel sai tulevahetuste tõttu surma tsiviilelanikke, kuid ohvrite arvu pole veel avaldatud.

Täna hommikul oli Mariupolis kuulda tulistamist. Väljaspool linna piire paugutasid Ukraina armee suurtükid.    

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles