Järsk manööver päästis Viking Cinderella kokkupõrkest teise laevaga

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cinderella
Cinderella Foto: Wikimedia

Viking Line'ile kuuluv reisiparvlaev viking Cinderella muutis eile järsult kurssi, et Lääne-Soome rannavalve teatel vältida kokkupõrget kaubalaevaga.

Laevad olid teineteisest 5,5 kilomeetri kaugusel ja see pole suur vahe, kuna tegemist oli kiirusel 20 sõlme liikunud reisilaevaga, selgitas Turu merepäästekeskuse juhtimiskeskuse ohvitser Tomi Maunu

YLE uudistele.

Maunu sõnul oli tegemist kerge põrkeohuga ja kaptenitel oli aega kursi muutmiseks mõni minut.

Saaristomeri on piirkond, kus ristuvad paljud laevateed. Reisilaevad liiguvad Soome-Rootsi vahet ida ja lääne suunas, kaubalaevad tavaliselt põhja ja lõuna suunas. Merenduse reeglite järgi tuleb anda teed paremalt lähenevale laevale.

Cinderella teatas merepäästekeskusele, et kaubalaev ei tõmbunud piisavalt eemale ja reisiparvlaev oli sunnitud tegema järsu kursimuutuse.

Merendusinspektsioon hakkab intsidenti uurima. Ameti ülesandeks on selgitada välja muu hulgas kaubalaeva meeskonna kompetentsus ja võimalikud varasemad taolised vahejuhtumid.

Kaubalaev sõitis Antigua ja Barbuda lipu all ning see oli teel Tornio sadamasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles