Kreml ennustab Ukraina majandusele katastroofi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nisupõld.
Nisupõld. Foto: SCANPIX

Ukraina majandus on katastroofilises olukorras ja vajab stabiliseerimiseks sadu miljardeid dollareid, ütles Venemaa presidendi abi Sergei Glazjev Euraasia majandusintegratsiooni konverentsil.

«Ukraina on sisenenud majanduskatastroofi faasi. Euraasia arengupanga arvestuste kohaselt vajas Ukraina olukorra stabiliseerimiseks pool aastat tagasi 55 miljardit dollarit (43 miljardit eurot). Rahvusvahelised institutsioonid pakkusid Kiievile poolteist korda vähem abi ja pärast seda ei ole andnud peaaegu midagi,» väitis Glazjev.

«Meie arvestuste kohaselt on Ukraina majandus nüüd läinud järsku 15-protsendilisse langusse ja vajab stabiliseerimiseks 100-120 miljardit dollarit (78-94 miljardit eurot). Kui ka see ei õnnestu, võib Ukraina sisemajanduse kogutoodang (SKT) väheneda 50 protsenti, mis tähendaks majanduse kollapsit ja nõuaks rahvusvahelist abi kuni 300 miljardit dollarit (235 miljardit eurot),» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles