Kiiev: alustame raskerelvastuse äraviimist, kui mässulised teevad sama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suits Donetski Sergei Prokofjevi lennujaama kohal.
Suits Donetski Sergei Prokofjevi lennujaama kohal. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjavägi alustab riigi idaosas kokkupuutejoonelt raskerelvastuse äraviimist alles siis, kui separatistid on alustanud samasugust tegevust.

«Kõik platsid ja marsruudid on meil ette valmistatud,» ütles Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu kõneisik Andri Lõssenko nädalavahetusel  teabetunnis.

Lõssenko sõnul on Ukraina valitsusväed valmis raskerelvastuse tagasitõmbamiseks, nagu see on sätestatud Minski kokkulepetes.

«Me loodame, et teine pool asub täitma avaldusi, mis on ametlikud ja lähtuvad kolmepoolselt kontaktgrupilt,» lisas ta.

Separatiste süüdistatakse ka Ukraina idaosas valitsusvägede positsioonide ründamises. Võimude teatel ründasid separatistid eile Donetski oblastis Donetski lennuvälja ja Debaltseve asulat.

Samas kinnitas eile president Petro Porošenko, et mõningate Minski kokkuleppe punktidega on tegeldud - Ukraina idaosas Donbassis on venemeelsed separatistid relvarahu ajal vabastatud ligi 1500 ukrainlasest vangilangenut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles