Venemaa kahtlane tanker on soomlaste seadmetele nähtav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankeri Concord liikumine.
Tankeri Concord liikumine. Foto: twitter.com

Laevaliiklust jälgivast internetiteenusest Marine Traffic kadunud Venemaa ettevõttele kuuluv kahtlane tanker on soomlaste seadmetele nähtav, teatas ööl vastu tänast piirivalve.

Piirivalve andmetel liigub tanker väga aeglaselt ida suunas ja võib koguni triivida.

Alus ei ole jõudnud Stockholmi saarestiku lähedal asuvatest rahvusvahelistest vetest kuigi kaugele, kus see oli õhtul veel näha internetiteenuses.

Rootsi ajaleht Svenska Dagbladet kirjutas ööl vastu tänast, et Stockholmi saarestikus otsitava allveelaevaga võib seotud olla Venemaa ettevõttele kuuluv tanker.

Väljaande informatsiooni kohaselt on kõnealune tanker Stockholmi saarestiku lähistel rahvusvahelistes vetes pea ühel kohal püsinud alates kolmapäevast ning tegemist võib olla allveelaeva saatealusega.

Libeeria lipu all seilav tanker hakkas eile hilisõhtul liikuma, võttis suuna itta ja kadus laevaliiklust jälgivast internetiteenusest MarineTraffic.

Svenska Dagbladeti sõjaväeallikate kohaselt ollakse alusest teadlikud ja seda on silmas peetud.

Kahtlane alus kannab nime NS Concord, see on 244 meetri pikkune ja ehitatud 2005. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles