Vägistamissüüdistusega pianist jätab kontserdid ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Pletnjov
Mihhail Pletnjov Foto: SCANPIX

Vene pianist Mihhail Pletnjov, keda süüdistatakse 14-aastase poisi vägistamises, otsustas plaanitud kontserdid Edinburghis ja Londonis ära jätta.

Vene Riiklikku Orkestrit (RNO) juhatav Pletnjov ütles, et ta vajab aega, et tema vastu esitatud süüdistustega harjuda ja tegeleda. Meest asendab kontsertidel dirigent Andrei Boreiko, vahendab BBC.

«Ma ei taha minu vastu esitatud süüdistustega varjutada RNO vapustavat muusikat ja nende tuuri Suurbritannias. Ma ei soovi juurdlust kommenteerida, aga ma loodan, et see laheneb ruttu ja minu süütust kinnitatakse,» sõnas Pletnjov.

Kontserdid pidid plaanide kohaselt toimuma 18. augustil Londonis ja päev hiljem Edinburghis.

53-aastane Pletnjov on rahvusvaheliselt tuntud muusik, pianist, helilooja ja dirigent ning endise Nõukogude Liidu presidendi Mihhail Gorbatšovi hea sõber. 2005. aastal võitis mees Grammy muusikaauhinna.

Hiljuti tabas maailma aga šokk, kui pianistile esitati süüdistus alaealise vägistamises. Süüdimõistmise korral ootab Pletnjovi kuni 20-aastane vanglakaristus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles