Spiegel: Merkel hoiatas Cameroni immigratsiooni piiramise eest EL-ist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Briti peaminister David Cameron 4. septembril Walesis NATO tippkohtumisel.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Briti peaminister David Cameron 4. septembril Walesis NATO tippkohtumisel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel hoiatas Briti peaministrit David Cameroni, et tema immigratsiooniettepanekud viivad Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu suhted punkti, kust tagasipöördumist ei ole, vahendas Saksa ajakiri Der Spiegel.

Poliitikaajakirja värske väljaande järgi ütles Merkel novembris Euroopa Liidu tippkohtumise ajal Cameronile, et tolle sammud EL-i võõrtööliste tulva piiramiseks õõnestavad ühenduse aluspõhimõtteid.

Kui see nii jätkub, ei näe Saksamaa enam vaeva Suurbritannia EL-is hoidmiseks. «Kantsleriameti ja välisministeeriumi arvates tõukab Cameron esimest korda oma riiki olukorra poole, millest tema EL-i liikmesuse mõttes tagasipöördumist ei ole,» tsiteeris Spiegel nimetuks jäänud Saksa valitsusametnikke.

Kui Cameron kehtestab Suurbritanniasse suunduvatele EL-i kodanikele kvoodi, siis jõuab see hetk kätte, märkis ajakiri.

Cameroni Konservatiivne Partei soovib kärpida immigratsiooni, millest euroskeptilise Iseseisvuspartei survel on kujunemas keskne valimisteema.

EL-i reeglite järgi on enamiku bloki riikide kodanikel õigus elada ja töötada mis tahes teises liikmesriigis.

Merkel hoiatas ühes varasemas leheusutluses, et Suurbritannia Euroopa partnerid ei kavatse sallida katseid EL-i vaba liikumise põhimõtet jalge alla tallata.

Cameron on lubanud korraldada 2017. aastal EL-i liikmesuse küsimuses referendumi, kui ta mais parlamendivalimised võidab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles