EL-i suursaadik kritiseerib Leedu meedia Venemaa-käsitlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vygaudas Ušackas Euroopa Liidu saadik Moskvas.
Vygaudas Ušackas Euroopa Liidu saadik Moskvas. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu suursaadik Moskvas Vygaudas Ušackas kritiseeris täna Leedu ajakirjandust Venemaa teema väidetavalt liiga ühekülgse ja tasakaalustamata kajastamise eest.

«Väga palju on negatiivset ja samas ebapiisavalt kasvõi veidigi tasakaalustatumat hinnangut,» ütles diplomaat Kaunase tehnoloogiainstituudis esinedes.

Endise välisministri sõnul napib Leedu meedias teavet Ukrainas endas toimuvate protsesside kohta ning ajakirjanikud ei ürita mõista Venemaa käitumist.

«Vähe on minu hinnangul üksikasjalikku informatsiooni Ukrainas toimuva kohta. Teine küsimus on, et kogu lugupidamise juures ei saa me Ukraina konfliktiga seoses kõike üksnes Moskva kaela veeretada,» lisas Ušackas.

EL-is suursaadik on seisukohal, et vaja on paremini mõista kõiki probleeme ja väljakutseid, millega Ukraina silmitsi seisab. «Kogu lugupidamise juures Ukraina suhtes ei saa me idealiseerida selle riigi EL-i perspektiive,» lausus diplomaat.

«Ma sooviksin palju üksikasjalikumat kajastust ja selle mõistmist, miks Venemaa käitub just nii nagu ta seda teeb -- mitte õigustades, vaid mõistes, » lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles