Moskva: oleme Mistralide lepingu täitmise osas lootusrikkad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral Vladivostok, mille Venemaa peaks esialgse lepingu järgi saama järgmisel aastal.
Mistral Vladivostok, mille Venemaa peaks esialgse lepingu järgi saama järgmisel aastal. Foto: SCANPIX

Moskva on lootusrikas, et Prantsusmaa siiski tarnib tellitud Mistral-klassi helikopterikandjad, ütles täna Venemaa asevälisminister Aleksei Meškov.

«Loodame, et see juhtum ei jõua kohtusse. Lepingud reguleerivad täpselt kõiki [tehingu] aspekte. Kui osapooled otsustavad selle olukorra kohtusse viia, siis kohtunikud peavad selle juhtumi üle pead murdma väga pikalt,» ütles Meškov.

«Meile meeldiks loota, et Prantsusmaa on usaldusväärne tarnija ning austab oma kohustusi,» lisas minister.

«Kuid kui neid kohustusi ei täideta, siis leping sätestab teatud punktid, mis kaitsevad Venemaad kui tarbijat. Oleme veendunud, et saame nende sätete raames lahendada kõik esilekerkivad küsimused,» sõnas asevälisminister.

Prantsuse president François Hollande teatas teisipäeval, et esimese Prantsusmaal Venemaa tarbeks ehitatud kõrgtehnoloogilise helikopterikandja Mistral üleandmine Moskvale lükatakse Ukraina konflikti tõttu edasi.

«Vabariigi president on seisukohal, et praegune olukord Ida-Ukrainas ei luba esimese sõjalaeva üleandmist,» teatas Hollande'i kantselei avalduses.

Prantsuse välisminister Laurent Fabius ütles varem, et Pariisi hinnangul ei ole tingimused Vladivostoki nime kandva Mistrali üleandmiseks täidetud.

Lepingu kohaselt pidanuks Prantsusmaa esimese Mistrali Venemaale üle andma novembri lõpuks.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles