Vene ajakirjanik sõja põhjusest: Ukraina ei taha naasta NSVLi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas Makijivkas sõitis ringi Katjuša rakettidega auto, mil puudus igasugune tähistus. Foto on tehtud 3. detsembril.
Ida-Ukrainas Makijivkas sõitis ringi Katjuša rakettidega auto, mil puudus igasugune tähistus. Foto on tehtud 3. detsembril. Foto: SCANPIX

Vene ajakirjanik Sergei Loiko rääkis ajalehele The Los Angeles Times, et sõda Donbassis sai alguse Ukraina soovimatusest naasta Nõukogude Liitu.

«See (sõda, UNIAN) puhkes seetõttu, et Ukraina tahtis lõigata läbi verist nabanööri, mis seob teda vennaliku sovokiga (sovetimentaliteediga isik). Aga sovok ei taha lahti lasta. Ja ta palkas selle lumpenite armee, niisuguse antiproletariaadi, kes hoiab relva käes. Nad tahtsid nö antimaidani teha. Teil oli siin Maidan, aga meie näitame nüüd oma Maidani,» selgitas ta.

Loiko rääkis, et veetis Euromaidanil terve aasta. «Viibisin seal iga päev mitu tundi. Ma ei näinud ühtegi Kalašnikovi automaati ega kuulipildujat, nägin vaid ühte püstolit. Ma ei näinud ühtegi soomustransportööri ega raketisüsteemi GRAD.»     

Loiko jutustas, et valmistas ajalehe jaoks ette artiklit, mille jaoks pildistas kuulipildujast tulistanud sõjaväelast. Enne artikli avaldamist sai ta teada, et kõnealune sõjaväelane sai lahingus surma.  

Korrespondent rääkis, et tahab oma fotodega näidata, et sõda on arvatust lähemal. «Hästi, kui see niiviisi lõpeb, kuid kui see on alles algus?» küsis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles