Juurdluskomitee algatas kriminaalasja Eesti halli passi omava Vene kodaniku vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiriületuspunkt Leningradi oblastis.
Piiriületuspunkt Leningradi oblastis. Foto: SCANPIX

Venemaa juurdluskomitee algatas esmakordselt kriminaalasja inimese vastu, kes ei teatanud, et omab ühe teise riigi elamisluba.

Leningradi oblasti elanik (51) ei teatanud Föderaalsele migratsiooniametile, et omab Eesti Vabariigi elamisluba, seisab kirjas juurdluskomitee ameltikus teates.

Meest süüdistatakse kuriteos, mis vastab kriminaalkoodeksi paragrahvile 330 lõige 2. Selle järgi ei täitnud ta kohustust teatada teise riigi kodakondsusest või elamisloast.

Uurijate väitel sai kõnealune isik 2011. aastal Eestis elamisloa. 2013. aastal sai ta omale määratlemata kodakondsusega isiku passi ehk niinimetatud halli passi, mis võimaldab tal elada alaliselt Eesti Vabariigis.

Süüdistatav peeti kinni Ivangorodis rahvusvahelises piiripunktis, kui ta üritas Venemaalt ära sõita. Teda ähvardab 200 000 rubla suurune trahvi või 400 tundi paranduslikke töid.

Seadus, mille järgi on kohustuslik teatada Vene Föderaalsele migratsiooniteenistusele topeltkodakondsusest või mõne teise riigi elamisloast, jõustus 4. augustil 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles