Prantsusmaa: Ukraina rahukõnelusi jätkatakse ministrite tasemel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel, Ukraina president Petro Porošenko ja Vene president Vladimir Putin (seljaga) Normandia dessandi aastapäeval 6. juunil 2014 Prantsusmaal.
Saksa kantsler Angela Merkel, Ukraina president Petro Porošenko ja Vene president Vladimir Putin (seljaga) Normandia dessandi aastapäeval 6. juunil 2014 Prantsusmaal. Foto: SCANPIX

Ukraina, Vene, Saksa ja Prantsuse välisminister jätkavad lähipäeval nn Normandia formaadis läbirääkimisi Ida-Ukraina olukorra üle, teatas Prantsuse välisministeerium täna veebilehe vahendusel.

Kohtumises lepiti kokku Prantsuse välisministri Laurent Fabiusi telefonivestluses kolleegidega.

«Välisministrid arutasid septembris allkirjastatud Minski lepete täitmist. Nad rõhutasid vajadust kutsuda kiiresti kokku kontaktgrupp. Ministrid leppisid kokku, et konsulteerivad üksteisega nn Normandia formaadis taas lähipäevil.»

Ukraina president Petro Porošenko ütles esmaspäeval, et kohtub järgmise aasta 15. jaanuaril Prantsuse presidendi François Hollande´i, Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Vene presidendi Vladimir Putiniga.

Normandia formaadis kohtumine korraldatakse Kasahstani pealinnas Astanas.

Normandia formaat kujutab endast Venemaa, Ukraina, Prantsusmaa ja Saksamaa liidrite ja välisministrite kontakte Ukraina kriisi lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles