Kaliningradis varises kokku demonteeritav sild

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillavaring Kaliningradis nõudis neli elu.
Sillavaring Kaliningradis nõudis neli elu. Foto: SCANPIX

Kaliningradis varises täna hommikul kokku Berliini ehk Palmburgi sild, õnnetuses hukkus neli ehitustöölist.

Vana silla demonteerimisel sai lisaks vigastada kaks inimest, vahendas kohalik uudisteportaal NovõiKaliningrad.Ru. Õnnetus juhtus kella 9.30 paiku Moskva aja järgi.

Esialgsetel oletusel juhtus traagiline õnnetus turvaeeskirjade rikkumise tõttu. Veidi enne tragöödia juhtumist olid ehitustöölised ja ehitustehnika demonteeritava silla peal.

Kaliningradi oblasti uurimiskomitee esimehe vanemabi Marianna Andrjušina sõnul algatati kriminaalasi paragrahvi alusel, mis puudutab ohutusreeglite eiramist ehitustööde teostamisel, millega kaasnes vähemalt kahe inimese hukkumine. Süüdimõistmisel ootab ees kuni 7 aasta pikkune vangistus.

Berliini silda ehitati Pregolja jõele neli aastat ja see anti ekspluatatsiooni 1935. aastal. Sild tehti raudbetoonist ja selle pikkuseks oli 633 meetrit. Kummaski sõidusuunas oli kaks rida. Üks sillapool sai Teises maailmasõjas kannatada ja seda ei taastatud. Säilinud poolt kasutati  ringtee osana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles