Pariisi juudi poes inimesi varjanu saab Prantsuse kodanikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lassana Bathily.
Lassana Bathily. Foto: SCANPIX

Mali noormees, kes eelmisel nädalal Pariisi koššerpoe rünnaku ajal pantvange peita aitas, on kangelane ja saab Prantsuse kodakondsuse, teatas siseminister Bernard Cazeneuve.

Alates 2006. aastast Prantsusmaal elanud 24-aastane Lassana Bathily, kes taotles kodakondsust eelmise aasta juulis, saab selle teisipäeval naturalisatsiooni korras, ütles minister meest vapruse eest kiites.

Kui relvastatud islamist Amedy Coulibaly eelmisel reedel Pariisi idaosas asuvasse toidupoodi tungis, peitis poes töötav Bathily rühma kliente külmkambrisse ja lülitas külmutussüsteemi välja.

«Ma kuulsin laske ning nägin kolleege ja kliente jooksmas,» jutustas ta hiljem. «Ma kutsusin neid ja panin nad külmikusse.»

Ta tegi peitu pugenud ostjatele ettepaneku kaubaliftiga põgeneda, aga kui ükski ei julgenud riskantset sammu ette võtta, põgenes ta üksi, võttis politseiga ühendust ja kirjeldas poe paigutust, millest oli rünnaku juures palju abi.

Bathily kangelasteo tunnustuseks on 220 000 inimest kirjutanud alla internetipetitsioonile talle kodakondsuse andmiseks. Malist pärit mees on tõsine moslem, keda oma sõnul kannustas vajadus teisi inimesi aidata.

«Me oleme vennad. Siin ei ole küsimus juutides, kristlastes või moslemites. Oleme kõik ühes paadis ja peame aitama üksteisel sellest kriisist välja pääseda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles