Vastutuse Vene Minski saatkonna ründamises võtsid endale anarhistid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saatkond Minskis
Venemaa saatkond Minskis Foto: SCANPIX

Vastutuse Venemaa saatkonna ründamise eest Minskis võttis endale venelastest anarhistide grupeering Druzja svobodõ (Vabaduse sõbrad).

«30. augusti hilisõhtul viskas grupp anarhiste Vene saatkonda Minskis Molotovi kokteilidega. Tekitati kahjustusi ühele ametisõidukile. Selle aktsiooniga väljendasime me viha ja protesti aktivistide vahistamiste ning repressioonide vastu, kes astusid välja Himki metsa kaitseks,» vahendas Interfax internetti ülesriputatud avaldust.

Valgevene president Aleksandr Lukašenka ei välista võimalust, et saatkonna vastu suunatud vahejuhtumis on oma osa Venemaal, vahendas RIA Novosti.

«Võib-olla oli neil seda intsidenti vaja. Selleks et näidata: vaadake, milline see Lukašenka on, kes tõenäoliselt ise korraldas selle terroriakti, või kuidas nad seda nimetavad? Lurjused ja närukaelad! Rohkem ma midagi ei üle,» edastab Lukašenka sõnul Valgevene uudisteportaal Belta.

Minski miilits asus juhtunut uurima kui huligaansust ja püüab selgitada välja kahe ründaja isikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles