Merkel: Saksamaa ei kavatse Ukrainale relvi tarnida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksamaa ei kavatse Ukrainale relvi tarnida ning toetab Ida-Ukraina konflikti lahendamiseks läbirääkimisi Kiievi ja Venemaa toetatud separatistide vahel ja diplomaatilist lahendust, ütles Saksamaa kantsler Angela Merkel täna.

«Saksamaa ei toeta Ukrainat tuli- ja muude relvadega,» ütles Merkel Budapestis pärast kohtumist Ungari peaministri Viktor Orbániga.

«Tegemist on minu kindla arvamusega, et seda [Ukrainas] asetleidvat konflikti pole võimalik sõjaliselt lahendada,» lisas Merkel.

«Asetame kõik oma panused sanktsioonidele ja teeme kõik endast oleneva konfliktile diplomaatilise lahenduse leidmiseks,» lisas ta.

Ajaleht New York Times kirjutas, et Washington ja NATO liiguvad Ukraina valitsusvägede relvastamise suunas, sest lahingud riigi idaosas sagenevad ja rahuläbirääkimised on kokku kukkunud.

Artiklis sisalduvate andmete kohaselt kaalub USA president Barack Obama Ukrainale surmava sõjalise abi saatmist. Täna kinnitas seda ka anonüümsust palunud kõrge Ühendriikide valitsusametnik.

Ukraina idaosas vältavates lahingutes on aprillist saati hukkunu 5100 ja oma kodudest on pidanud lahkuma 900 000 inimest.

Septembris sõlmitud relvarahust hoolimata on lahingud viimastel nädalatel ägestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles