Malaisia opositsioonijuht jäi homoseksuaalses suhtes lõplikult süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia opositsiooniliider Anwar Ibrahim täna kohtusse saabumas.
Malaisia opositsiooniliider Anwar Ibrahim täna kohtusse saabumas. Foto: SCANPIX

Malaisia ülemkohus jättis täna rahuldamata opositsiooniliidri Anwar Ibrahimi apellatsiooni ja jättis jõusse kohtuotsuse, mille alusel mõisteti ta süüdi möödunud aastal süüdi homoseksuaalses suhtes.

Kohtunik Arifin Zakaria teatel lükkas ülemkohus Ibrahimi apellatsioonikaebuse tagasi ja mõistis opositsioonijuhi viieks aastaks vangi.

Ülemkohtu otsuse järgselt viidi poliitik otse vanglasse. Kuna Ibrahimil pole otsust enam kuhugi edasi kaevata, siis tema edasine karjäär sattus suure küsimärgi alla.

Ibrahimi sõnul on kohtuprotsess vandenõu.

Prokuratuur soovis pikemat karistust.

Opositsioonijuhti süüdistati pea kolm aastat väldanud protsessil homoseksuaalses vahekorras, mis valdavalt islamiusulises Malaisias on ebaseaduslik ja võib kaasa tuua kuni 20-aastase vangistuse.

Süüdistused esitati 64-aastasele mehele vahetult pärast seda, kui tema juhitud opositsioon sai 2008. aasta valimistel ajalooliselt suure häältesaagi.

Kriitikute sõnul on kohtuprotsessi eesmärk Anwar hävitada. Tegemist on endise asepeaministriga, kes tõrjuti võimuerakonnast 1990. aastate lõpus välja ja kes suutis hiljem opositsiooni ühendada.

Vabaühendus Human Rights Watch mõistis otsuse koheselt hukka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles