Porošenko tegi Minski kõneluste ajal kõne väejuhatusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko tegi kolmapäeva õhtul nõndanimetatud Normandia formaadi kõnelustel Minskis kõne Ukraina armee väejuhatusele ja lahkus sellepärast vahepeal saalist, teatas rahvaesindaja Irina Friz.

«President väljus, et vestelda kindralstaabiga ja naasis,» kirjutas erakonna Petro Porošenko Blokk rahvaesindaja oma Facebooki kontol.

Vahepeal levisid uudised, et Porošenko lahkus kõnelustelt mitmeks minutiks, mis tõi kaasa mitmesuguseid erinevaid oletusi meedias.

Nõndanimetatud Normandia formaadi kõnelustel osalevad Ukraina president Petro Porošenko, Prantsuse president François Hollande, Saksa kantsler Angela Merkel ning Vene president Vladimir Putin.

Minski tippkohtumisele kogunenud nelja riigi liidrid allkirjastatavad tõenäoliselt ühisdeklaratsiooni, mille kohaselt on Ida-Ukraina konflikti olukorra reguleeerimise kontekstis hädavajalik täita Minski leppeid, ütles kõnelustele lähedal seisev allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles