USA soovitab Kreeka laenukõneluste osapooltel retoorikast loobuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rahandusminister Jacob Lew.
USA rahandusminister Jacob Lew. Foto: SCANPIX

USA rahandusminister Jacob Lew kutsus eile Kreeka võlakõneluste kõiki osapooli keskenduma kriisile lahenduse leidmisele.

Lew rääkis eilel telefoni teel Kreeka peaministri Alexis Tsiprasega, et arutada viimaseid arenguid päev pärast seda, kui Kreeka valitsusjuht tutvustas Euroopa Liidu liidritele oma plaani rahvusvahelise päästepaketi tingimused üle vaadata.

Lew kutsus kõiki osapooli loobuma retoorikast ning keskenduma pragmaatilise tee leidmisele, ütles USA rahandusministeerium avalduses.

Ühendriikide rahandusminister ütles Tsiprasele, et soovib teha uue Kreeka valitsusega koostööd ajal, mil see esitab oma partneritele Euroopas ja rahvusvahelistele institutsioonidele konkreetse ja kõikehõlmava reformikava.

Lew tervitas asjaolu, et Kreeka ja tema partnerid on alustanud tehnilisi arutelusid.

Kreeka alustas oma kreeditoridega keerulisi läbirääkimisi, lootes, et esmaspäeval aset leidval eurotsooni rahandusministrite kohtumisel saavutatakse uus kokkulepe.

Kokkuhoiupoliitikat vastustav Kreeka vasakvalitsus nõuab uut kokkulepet 240 miljardi euro suuruse päästepaketi tingimuste kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles