Itaalia sulges saatkonna Liibüas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia suursaatkond Tripolis.
Itaalia suursaatkond Tripolis. Foto: SCANPIX

Itaalia sulges pühapäeval kasvava julgeolekuohu tõttu oma suursaatkonna Liibüas ja toimetab selle personali tagasi kodumaale, teatas välisministeerium.

Tegemist oli ühega viimastest veel avatud Euroopa esindustest selles vägivallast haaratud riigis.

Umbkaudu sada itaallast evakueeriti Liibüast laevaga, mida saatsid Itaalia mereväealused.

Itaalia võimud manitsesid reedel oma kodanikke mitte reisima Liibüasse ning kutsusid seal juba viibivaid itaallasi üles riigist lahkuma.

Kaitseminister Roberta Pinotti ütles pühapäeval avaldatud usutluses, et Itaalia on valmis juhtima Euroopa ja Põhja-Aafrika riikide koalitsiooni võitluses pühasõdalaste vastu Liibüas.

Mõjuvõimsad sõjapealikud, kes toetavad erinevaid valitsusi ja parlamente, on võidelnud selle naftarikka riigi võtmetähtsusega linnade pärast sestsaadik, kui diktaator Muammar Gaddafi 2011. aastal kukutati.

Kaosest kasu lõikav äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on viimasel ajal võtnud vastutuse terve rea veriste rünnakute eest Liibüas. 27. jaanuaril hukkus rünnakus Tripoli luksushotellile üheksa inimest, neist viis välismaalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles