Leht: Vene kaitseministeerium jättis AN-70 relvastusprogrammist välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväe transpordilennuk AN-70 lennundusnäitusel Žukovskis.
Sõjaväe transpordilennuk AN-70 lennundusnäitusel Žukovskis. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeerium keeldub Vene-Ukraina koostöös välja töötatud sõjaväe transpordilennukite ostmisest, kirjutas ajaleht Izvestija esmaspäeval viitega ministeeriumi allikatele.

«Vene kaitseministeerium pidi 2020. aastaks hankima 60 seda tüüpi lennukit. Ukraina osapool külmutas aga ühise eksperimentaal-konstrueerimistegevuse. Kiievi kompanii Antonov viis töö lennukiga ja katsetamise üksi läbi ning Ukraina kaitseministeerium võtab lennuki relvastusse juba sel aastal,» lisas leht.

Izvestija andmetel pidi 60 AN-70 ostmine toimuma Vene õhujõudude ümberrelvastamise programmi raames aastatel 2011-2020.

Ukraina ja Venemaa alustasid ühiselt eksperimentaal-konstrueerimistöid selle projektiga juba 2010. aastal. Venemaa maksis omapoolse summa 2,95 miljardit rubla.

Vene kaitseministeeriumi allika sõnul uurib nüüd Moskva võimalusi seda raha Antonovilt tagasi saada.

Kaitseministeeriumi ekspert Igor Korotšenko ütles, et ühisprojekti jätkamine ei ole võimalik.

«Projekt AN-70, nii nagu teised Vene-Ukraina ühisprojektid ei ole praeguses olukorras elujõulised. Ukraina on mitteusaldusväärne partner, kõik suhted sõjalis-tehnilises koostöös Venemaaga on selles riigis lõpetatud. Mis puutub Vene analoogidesse, siis lähitulevikus realiseeritakse tööd kompanii Iljušin liinis,» rõhutas ta.

Izvestijal ei õnnestunud saada kommentaari firmalt Antonov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles