Moskva: välismaalastele ei ole Nemtsovi matusteks piiranguid seatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ootavad järjekorras, et pääseda sisse Sahharovi ühiskondlikku keskusesse, kus toimub Boriss Nemtsovi ärasaatmine.
Inimesed ootavad järjekorras, et pääseda sisse Sahharovi ühiskondlikku keskusesse, kus toimub Boriss Nemtsovi ärasaatmine. Foto: SCANPIX

Vene võimud ei ole kehtestanud piiranguid välisdelegatsioonidele, kes soovivad osaleda reedel mõrvatud opositsioonitegelase Boriss Nemtsovi matustel, ütles teisipäeval Vene välisministeeriumi allikas.

Ta lisas, et riiki ei lubata vaid isikuid, kes on Venemaal mustas nimekirjas.

«Tean, et seda küsimust isegi ei arutatud. Igaüks, kes soovib tulla, on teretulnud. Diplomaatiliste passide omanikel pole mingeid probleeme, sest nad ei vaja isegi viisat. Ühtki piirangut pole kehtestatud, välja arvatud mustas nimekirjas olevad isikud, kellele keelati sissesõit Venemaale juba varem,» ütles allikas.

Poola senati spiiker Bogdan Borusewicz teatas esmaspäeval, et Venemaa ei lubanud teda Nemtsovi matustele.

Läti eurosaadik Sandra Kalniete kinnitas BNS-ile, et tal ei lubatud esmaspäeval Moskva Šeremetjevo lennujaamas Venemaale siseneda.

Kui Läti konsul lennujaamaga ühendust võttis, teatati talle, et Kalniete pannakse järgmisele Lätisse suunduvale lennule, kuna tema viibimine Venemaal ei ole soovitav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles