Merkel hoiatab Venemaad uute sanktsioonide eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel hoiatas täna Venemaad uute sanktsioonide eest, kui Ukraina relvarahulepet ei täideta, ja nõudis riigi idapiiril Kiievi kontrolli taastamist.

«Üks asi on absoluutselt selge, kui Minski relvarahulepe ei toimi, siis (Euroopa Liidu) liikmesriigid ja Euroopa Komisjon on valmis uued sanktsioonid käsile võtma,» ütles Merkel Brüsselis Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga kohtudes.

Merkel lisas, et arutusel oli vajadus taastada Ukraina territoriaalne terviklikkus, mis on Kiievi, Ida-Ukraina venemeelsete separatitide ja Moskva vahel sõlmitud Minski kokkulepete oluline osa.

Saksa kantsler pidas teisipäeval videokonverentsi USA presidendi Barack Obama, Briti peaministri David Cameroni, Prantsuse presidendi François Hollande'i, Itaalia peaministri Matteo Renzi ja Euroopa Liidu presidendi Donald Tuskiga. Ühiselt leiti, et Ukraina relvarahu rikkumisele peab järgnema jõuline reaktsioon.

«Kehtivad sanktsioonid ja Minski lepete igakülgne täitmine on omavahel seotud, nii et Ukraina ametnikud peavad saama juurdepääsu oma piirile,» rõhutas Merkel Brüsselis.

«Territoriaalse terviklikkuse taastamine on võimalik ainult nii, et Ukraina ametnikud on Vene piiril, ja selle nimel me tegutsemegi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles