Advokaat: Ukraina lendur otsustas lõpetada näljastreigi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Savtšenko üleeile kohtus.
Nadežda Savtšenko üleeile kohtus. Foto: SCANPIX

Alates suvest Venemaal vangis hoitav ukrainlannast lendur Nadežda Savtšenkole otsutas lõpetada näljastreigi, teatas tema advokaat Mark Feigin täna.

«Ta langetas otsuse,» ütles Feigin uudisteagentuurile AFP, märkides, et Savtšenko lõpetab möödunud aasta 13. detsembril alustatud näljastreigi.

Vene võimud süüdistavad Savtšenkot, kes ootab kurikuulsas eeluurimisvanglas Matrosskaja Tišina oma saatust, kahe Vene riikliku tele- ja raadiokompanii ajakirjaniku tapmisele kaasaaitamises Ida-Ukrainas toimuvas sõjas.

Süüdistuse järgi edastas Ukraina vabatahtlike pataljonis Aidar võidelnud elukutseline lendur Savtšenko Ukraina armee suurtükiväelastele ajakirjanike asukoha, mille peale avati surmav tuli. Savtšenko väitel on see väljamõeldud süüdistus, mis esitati talle pärast seda, kui ta langes vangi Ukraina nn separatistide kätte ning viidi väevõimuga Venemaale.

Ukraina üldsus peab Savtšenkot Venemaaga Donbassi pärast peetava väljakuulutamatu sõja pantvangiks. Paljude ukrainlaste jaoks on sügisel Ukraina parlamenti valitud Savtšenkost saanud juba ligi aasta kestnud vastasseisu sümbol

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles