Kaspersky eitas koostööd Vene julgeolekuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Kasperski.
Jevgeni Kasperski. Foto: SCANPIX

Tuntud viirusetõrje tarkvarafirma Kaspersky Lab eitas väiteid, nagu tegutseks nad Vene luureteenistuste huvides.

«Vene juurtega ettevõttel on väga keeruline saada edukaks USA ja Euroopa turgudel,» kirjutati maailma ühe suurema viirusetõrje tootja Kaspersky kodulehel tehtud avalduses. «Keegi ei usalda meid automaatselt. Meie ainus strateegia on olla 1000 protsenti läbinähtav ja aus. Meil kulus aastaid selgitamaks, kes me oleme,» lisati avalduses.

Bloombergi andmetel tegutseb oma valdkonnas kasumit (2013. aastal oli Kaspersky kasum 667 dollarit - toim) arvestades suuruselt kuues ettevõtte käsikäes muu hulgas Vene föderaalse luureteenistusega (FSB). Samuti viidatakse selle tegevjuhi Jevgeni Kasperski sidemetele FSB eelkäija KGBga. Näiteks kirjutas Bloomberg, et tegevjuht kohtub iganädalasel saunaskäigul luureametnikest koosneva seltskonnaga.

Jevgeni Kasperski väitis aga oma ajaveebis, et ei tunne Vene luuretöötajaid ning pole kunagi töötanud KGBs. «Ma pole KUNAGI töötanud KGB heaks,» kirjutas Kasperski ja lisas: «Ma õppisin aatomienergiaministeeriumi, kaitseministeeriumi ja KGB poolt sponsoreeritud koolis (Moskva krüptograafia, telekommunikatsiooni ja arvutiteaduse instituudis - toim) matemaatikat. Pärast lõpetamist töötasin mitu aastat kaitseministeeriumis tarkvarainsenerina.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles