Saksa ajakirja andmetel märgati päev enne õnnetust lennukis riket

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Germanwings
Germanwings Foto: SCANPIX

Ettevõtte Germanwings lennukis Airbus A320 märgati päev enne saatuslikku lendu tehnilist riket, teatas kolmapäeval Saksa nädalaväljaanne Der Spiegel.

Väljaande informatsiooni kohaselt seisis lennuk esmaspäeval mitmeid tunde Düsseldorfi lennuväljal esiteliku luugi (nose landing door) rikke tõttu. Lufthansa esindajate kinnitusel parandati viga täielikult. Pärast selle parandamist naasis lennuk liiklusesse ja mingeid probleeme sellega rohkem ei tekkinud.

Ettevõtted Germanwings ja emafirma Lufthansa  on pidanud ära jätma mitmeid lende, sest osa pilootidest on õnnetuse järel keeldunud lendamast lennukitüübiga Airbus A320 viidates isiklikele põhjustele. Siiani on lennukimarki peetud ülimalt usaldusväärseks, märgitakse artiklis.

Lufthansa vastavasisulises teates kinnitatakse, et mõned lennukimeeskondadesse kuuluvad isikud Jpole saanud täna tööülesandeid täita isiklikel põhjustel».

Barcelonast Düsseldorfi teel olnud lennuki A320 pardal oli 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget, kes kõik ilmselt hukkusid. Nende seas oli Germanwingsi andmetel 67 sakslast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles