Ukraina eriolukordade teenistuse juhte kahtlustatakse korruptsioonis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsatöötaja loeb Serhi Botškovskile (vasakult teine) ja tema asetäitjale Vassõl Stojetskile ette vahistamiskäsu.
Miilitsatöötaja loeb Serhi Botškovskile (vasakult teine) ja tema asetäitjale Vassõl Stojetskile ette vahistamiskäsu. Foto: SCANPIX

Ukraina valitsusistungil võeti täna kinni eriolukordade teenistuse juht Serhi Botškovski ja tema asetäitja Vassõl Stojetski, keda siseministeeriumi esindaja kinnitusel kahtlustatakse ametipositsiooni kuritarvitamises ja korruptsioonis, mis puudutab riigihankeid.

Siseministeeriumi haldusalasse kuuluva juurdluskomitee esindaja sõnul jõuti eeluurimise käigus jälile eriolukordade teenistuse juhtkonna loodud kuritegelikule skeemile, vahendas Interfax.

Skeemiga on seotud ka ametkonna regionaalüksuste juhid, kes iga kuu kandsid täna kinni peetud tippjuhtidele 50 000 – 150 000 grivna vahemikku jäänud summasid.  

Siseminister Arsen Avakov rääkis hiljem toimunud pressikonverentsil, et korrakaitsejõudude ametnikud otsivad üheaegselt läbi eriolukordade teenistuse hoone ja Botškovski ning Stojetski elukohad, vahendas UNIAN.

«Süüdistus esitatakse 24 tunni jooksul,» lisas Avakov. Tema sõnul viib uurimist läbi siseministeerium, pärast antakse materjalide üle aga peaprokuratuurile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles